Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!



ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Το παιδί πρέπει να μάθει από μικρό, ότι δεν είναι μόνο του. Την ώρα που βαπτίστηκε του παραδόθηκε ένας άγγελος δικός του προσωπικός, τόσο γλυκύς, που ό,τι και να κάνει το παιδί, αυτός ο άγγελος συνέχεια το αγκαλιάζει και το περιφρουρεί. Αν το παιδί του δώσει δικαίωμα, τότε αυτός ο άγγελος θα βρίσκεται πάντα δίπλα του.
Αν τον βάλει στο περιθώριο, τότε εκείνος θα βρίσκεται από μακριά παρακολουθώντας πότε με λύπη και πότε με χαρά τις δράσεις και τα γεγονότα, που θα συμβαίνουν στη ζωή αυτού του παιδιού. 

-Ξέρετε όμως γιατί θα παραμένει μακριά;

Γιατί απλούστατα, ενώ οι άγγελοι μας έχουν παραχωρηθεί σαν βοηθοί, δεν έχουν το δικαίωμα να επεμβαίνουν, εάν εμείς δεν τους το ζητήσουμε. Αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο δώρο που χαρίστηκε στον άνθρωπο και λέγεται ελευθερία και αυτεξούσιο, όπου μόνος του ο άνθρωπος να αποφασίζει. Ενώ λοιπόν θέλουν οι Άγγελοι να βοηθήσουνε, δεν μπορούνε εάν δεν τους το ζητήσουμε εμείς.  Γι’ αυτό λέμε:
«Άγγελέ μου, προστάτεψέ με». Άλλες φορές πάλι η μάνα ή ο πατέρας λένε: «Άγγελέ μου, προστάτεψε το παιδί μου. Αρχάγγελε, προστάτεψε με τους αγγέλους σου το παιδί μου».
Όταν το πεις αυτό, ο Αρχάγγελος δεν βάζει από το τάγμα του δίπλα στο παιδί σου μόνο τον άγγελο που φρουρεί τη ψυχή του, αλλά τοποθετεί και άλλους Αγγέλους να το περιφρουρούν και σε άλλες περιπτώσεις.

(απόσπασμα από κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ