Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

87. Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!


Όλοι θέλουν να έχουν κάποιον που να τους αγαπάει πάρα πολύ. Δεν υπάρχει κανένας που να μην το θέλει. Ακόμα και ο ίδιος ο Θεός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τα παιδιά Του. Μπορείτε εσείς να ζείτε χωρίς τα παιδιά σας; Μπορείτε να νιώσετε ευτυχία στην ζωή σας, όταν λείπουν τα παιδιά σας από την αγκαλιά σας; Πόση δυστυχία νιώθετε όταν ξέρετε ότι τα παιδιά σας βρίσκονται έξω από το σπίτι, σε άλλα καταγώγια, με άλλους φίλους μακριά από το σπιτικό σας, με αποτέλεσμα να μην τρώτε μαζί, να μην κοιμάστε μαζί και να μην κάθεστε όλοι μαζί να συνομιλήσετε; Τι πληγή υπάρχει μέσα στην καρδιά του γονιού; Πολύ μεγάλη.
Ακριβώς το ίδιο είναι και ο Θεός, γιατί εμείς είμαστε εικόνα δική Του. Θέλει ο Θεός μέσα από αυτά που εμείς ζούμε, να καταλάβουμε τι ζει και Εκείνος. Θέλει να νιώσουμε μέσα από αυτά που υποφέρουμε τι υποφέρει και Εκείνος.
Μερικά παραδείγματα: Πόσο υποφέρουμε όταν κάποιος δεν μας αγαπά; Πολύ. Αυτό συμβαίνει για να καταλάβουμε πόσο υποφέρει Εκείνος, όταν δεν Τον αγαπάμε.
Πόσο υποφέρουμε εμείς όταν το παιδί μας δεν έρχεται να φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί με εμάς για να αισθανθούμε όλοι σαν οικογένεια; Πάρα πολύ. Αυτό συμβαίνει για να καταλάβουμε εμείς, πόσο υποφέρει Εκείνος όταν δεν έρχεστε εσείς να φάτε και να πιείτε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, του Γιού Του, στην κοινή τράπεζα για να γίνετε ένα μ’ Εκείνον.
Πόσο υποφέρετε όταν τα παιδιά σας το βράδυ δεν γυρνούν στο σπιτάκι τους νωρίς; Πολύ. Το ίδιο υποφέρει και Εκείνος, όταν δεν αντιλαμβάνεστε ότι η δική Του η καρδιά είναι το καλύτερο αποκούμπι, το καλύτερο μαξιλαράκι για την κάθε μια ψυχή.
Ο Θεός με πολύ λατρεία στέλλει στα βασιλόπουλα Του τους πιστούς φύλακες αγγέλους τους για να τα προστατεύουν

Βέβαια πάντα έχει αγωνία ο γονιός, που πάει το παιδί του, αν ήταν δυνατόν συνέχεια να βρίσκεται δίπλα να το παρακολουθεί. Γι’ αυτό και πάρα πολλοί γονείς έχουν  δώσει και από ένα κινητό στα παιδιά τους, τουλάχιστον να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται, τι γίνεται και αν συμβεί κάτι να πάρουν ένα τηλέφωνο.
Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Θεός, έχει την ίδια αγωνία: «Που πας; Που βρίσκεσαι; Τι κάνεις παιδί Μου; Πως ζεις;» Μόνο που Εκείνος χρησιμοποιεί όχι κοσμικά κινητά, αλλά πνευματικά κινητά. Μας έχει δώσει ένα κινητό να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα μας, να μας αγαπάει με την ίδια αγάπη που μας  αγαπάει και Εκείνος, να μας σκεπάζει με την ίδια στοργή που μας σκεπάζει κι Εκείνος, να μας  μιλάει μέσα στο μυαλουδάκι μας με  την ίδια λατρεία που θα μας μιλούσε Εκείνος. Αλλά αυτό το κινητό το αγνοούν σχεδόν όλοι. Ελάχιστοι άνθρωποι το αναγνωρίζουν. Ελάχιστοι άνθρωποι αποφασίζουν να του μιλήσουν. Ελάχιστοι άνθρωποι αποφασίζουν να το χρησιμοποιήσουν. Κι όμως είναι ένα κινητό τόσο γλυκό, τόσο πνευματικό, που όταν θα το μάθετε θα εκπλαγείτε και εσείς οι ίδιοι.
Είναι του καθενός ανθρώπου ο ωραιότερος σωματοφύλακας! Ο γλυκύτερος σωματοφύλακας! Ο πιο πιστός σωματοφύλακας! Έχετε δει κανέναν βασιλιά να στέλνει το παιδί του, το βασιλόπουλο του, τον πρίγκιπα του, πουθενά έξω ασυνόδευτο; Τα ακούτε εξάλλου από τις ειδήσεις, όταν βγαίνουν οι πρίγκιπες έξω, όταν βγαίνουν τα μεγάλα πρόσωπα έξω, τότε πλήθος σωματοφυλάκων τα παρακολουθούν. Συνέχεια είναι κοντά τους για να μην πάθουν τίποτα.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Θεός. Επειδή εμείς είμαστε τα βασιλόπουλα Του, δεν θα μας έστελνε ποτέ μόνους σε αυτή τη γη. Έβαλε τους πιο πιστούς φύλακες να σκεπάζουν τις πριγκίπισσες του, όλα τα κοριτσάκια του. Έβαλε τους πιο πιστούς φύλακες να φυλάνε τα βασιλόπουλα Του, όλα τα αγοράκια Του. Και αυτό το βασιλόπουλο και αυτή η πριγκίπισσα πρέπει να ξέρει, ότι πάντα υπάρχει δίπλα τους ο πιο γλυκός ΦΥΛΑΚΑΣ, ο πιο πιστός ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ, σταλμένος όχι από άνθρωπο, αλλά από τον ίδιο τον Θεό!
Μέσα από την καρδιά Του ο Θεός, με τέτοια λατρεία, με τέτοια αγάπη, ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτήν την λέξη, με άπειρο θεϊκό έρωτα, τοποθέτησε τον φύλακα αυτό προστάτη δίπλα από την κάθε μια ψυχή, για να φυλά το σώμα και την ψυχή του παιδιού Του εδώ στη γη.
Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Ποιος άλλος από το γλυκύτερο πλάσμα του Θεού, που το μόνο που κάνει είναι να κοιτά στα μάτια το Θεό. Είναι τέτοια η αγάπη και η ταπείνωση τους και τέτοιος ο σεβασμός τους, που πάντα με σκυφτό κεφάλι και άπειρη λατρεία Τον δοξάζουν.
 Αυτός, ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, είναι εκείνος που κρατάει μέσα στα δυο του χέρια με άπειρη αγάπη και λατρεία το σώμα και την ψυχή του σπλάχνου του Θεού. Κάθε μέρα μας παρακολουθεί, γιατί κάθε μέρα ζει δίπλα μας. Κάθε μέρα βρίσκεται δίπλα στην ψυχή μας. Αλλά πως; Αυτό είναι το μυστικό, γιατί εάν δεν μάθεις πως στέκεται, δεν θα μπορέσεις να τον καταλάβεις ποτέ, δεν θα μπορέσεις να τον αξιολογήσεις ποτέ.
Με πόση αγάπη εσείς οι μάνες στέκεστε κοντά στα παιδιά σας; Όταν έχουν χαρά, τα μάτια σας λάμπουν γιατί βλέπετε το παιδί σας χαρούμενο και τότε η καρδιά σας αναπηδάει από αυτό το ξεχείλισμα της ευτυχία σας. Το ίδιο κάνει και ο Άγγελος σας κάθε φορά που εσείς φροντίζετε να μην πληγώνετε την ψυχή σας με τα λάθη και τις αμαρτίες εκείνες που πληγώνουν τον Βασιλιά του Αγγέλου, που είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Αυτός ο Βασιλιάς είναι εκείνος που ζει μέσα στην καρδιά του Αγγέλου. Αυτός ο ίδιος ο Θεός είναι Εκείνος, που μέσα από τον Ιησού Χριστό ζει εν Αγίω Πνεύματι μέσα στην καρδιά του Αγγέλου. Και ο Άγγελος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χαίρεται την διαρκεί παρουσία του Βασιλιά του μέσα στην ύπαρξη του.

Η χαρά των Αγγέλων

Γι’ αυτό και οι άγγελοι όταν δουν μια ψυχή να αγαπάει και να λατρεύει τον Ιησού και μέσα από τον Ιησού τον ίδιο το Θεό Πατέρα, τότε αναπηδούν από χαρά, αναπηδούν από ευτυχία! Αυτοί οι άγγελοι δεν παύουν να χαίρονται και να μας αγκαλιάζουν σφιχτά, όπως αγκαλιάζετε εσείς τα μωρά σας.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά στο Θεό, όταν έρχονται οι Άγγελοι στον ουρανό να Του πουν: «Πατέρα η ψυχή που μου έδωσες, δες τι καλά κάνει». Είναι σαν την μάνα εκείνη που λέει στους άλλους: «Δες τι κάνει η κόρη μου! Είναι καλή στα μαθήματα! Είναι ευγενική! Είναι χαρούμενη»! Πολλές φορές η μάνα δεν μπορεί να συγκρατήσει την ευτυχία της όταν ξέρει ότι το παιδί της είναι καλό και θέλει να την μεταδώσει και στους άλλους, πρώτα-πρώτα στους συγγενείς της, στην μαμά της, στον μπαμπά της και στους φίλους.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τον ουρανό. Με άπειρη χαρά ο Θεός Πατέρας ακούει τις διηγήσεις των Αγγέλων Του. Βέβαια λες και δεν τα ξέρει ο Ίδιος που είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Όμως η χαρά του Θεού είναι τα ακούει και από τους αγγέλους και από του Αγίους Του. Γι’ αυτό και τους δέχεται για να ακούσει τις ικεσίες και τις παρακλήσεις τους. Μήπως εσείς πολλές φορές δεν ξέρετε τι κάνει το παιδί σας; Τι σκέπτεται το παιδί σας; Τα αντιλαμβάνεστε γιατί οι μάνες έχουν πολύ δυνατή πνευματική και μητρική αντίληψη, ώστε να τα αντιλαμβάνονται όλα. Όμως αρέσει στην μάνα να ακούει το παιδί της να της μιλάει.
Το ίδιο λοιπόν και ο Θεός ακούει τους αγγέλους και τους  αγίους Του, ακούει τις ωραίες διηγήσεις τους όταν μια ψυχή με πολύ λαχτάρα λατρεύει τον Βασιλιά της, τον Ιησού και μέσα από τον Ιησού τον ίδιο το Θεό Πατέρα. Και τότε ευλογείται ακόμα περισσότερο ο άγγελος για να σκεπάζει ακόμα πιο δυνατά αυτόν τον άνθρωπο και να του χαρίζει πιο πλουσιοπάροχα τις ευλογίες του Θεού, γιατί οι ευλογίες του Θεού δεν είναι απαρχής οι ίδιες μέχρι το τέλος. Όχι δεν είναι οι ίδιες.
Όταν αρχίζει την πνευματική του πορεία ο άνθρωπος με την πίστη που είναι η βάση, τότε έρχονται οι πρώτες ευλογίες, της αφοσίωσης και της υπακοής. Αυτά τα χαρίσματα εμείς σαν ψυχές δεν τα καταλαβαίνουμε, γιατί ζούμε με έναν υλικό τρόπο μέσα από το γήινο σώμα μας. Όμως όλες οι ψυχές, όλοι οι Άγιοι που είναι στον ουρανό, τα βλέπουν, τα καταλαβαίνουν και χαίρονται.
Και μέσα από αυτήν την πίστη που βγαίνει και φυτρώνει αυτά τα πανέμορφα λουλούδια της αφοσίωσης και της υπακοής, αναπτύσσεται μετά το μεγαλύτερο, το πιο ευώδες, το πιο εντυπωσιακό σε ομορφιά, το πιο μεγαλειώδες λουλούδι του Παραδείσου, που είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Για τίποτα άλλο δεν χαίρεται ο Θεός περισσότερο από μια ψυχή που απόλυτα Τον εμπιστεύεται, τότε σε αυτήν την ψυχή αρχίζει και δίνει τα πάντα. Αρχίζει και κληρονομεί αυτή η ψυχή όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και γίνεται κληρονόμος των ευλογιών του ουρανού. Επειδή αυτό γίνεται μέσα από την απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, ξέρετε αυτό πως εκφράζεται;
Εκεί είναι το μυστικό. Όταν η ψυχή παραδομένη στον Βασιλιά της ζητάει να ενωθεί με τον Θεό Πατέρα μέσα από το Σώμα και το Αίμα του Υιού του Θεού, του Βασιλιά της! Την ώρα εκείνη που ο άνθρωπος μεταλαβαίνει, εσείς δεν βλέπετε αυτά που βλέπουν οι άγγελοι! Εσείς δεν βλέπετε αυτά που βλέπουν οι άγιοι! Εσείς δεν βλέπετε αυτά που τρομάζουν τους δαίμονες! Εσείς δεν βλέπετε αυτήν την ασπίδα που σας περιβάλει μετά από κάθε φορά που εσείς έρχεστε με αγάπη και  με θεϊκό έρωτα να πάρετε το Σώμα και το Αίμα του Γιού του Θεού, αυτήν την πλούσια ευλογία, που είναι βασισμένη πάνω στον βωμό της εμπιστοσύνης.
Δεν αρκεί η πίστη στον άνθρωπο. Πίστη μεγάλη είχε και ο Πέτρος, αλλά αυτό δεν τον βοήθησε να μην αρνηθεί τον Ιησού. Γιατί η πίστη μπορεί να είναι η βάση, μπορεί να είναι τα θεμέλια, αλλά αν δεν χτίσεις και το σπίτι της εμπιστοσύνης, μέσα δεν μπαίνεις. Άλλο να ρίξεις τις βάσεις, τα μπετά κάτω της πίστης, και άλλο είναι να χτίσεις πάνω σε αυτήν την πίστη το σπίτι της εμπιστοσύνης, για να μπεις και να κατοικήσεις και μέσα σε αυτό να κατοικήσει ο ίδιος ο Θεός. Γιατί Του αρέσει του Θεού να κατοικεί μόνο στις ψυχές που Τον εμπιστεύονται. Ξέρετε γιατί; Γιατί η εμπιστοσύνη είναι το συνώνυμο της θεϊκής αναζήτησης και νοσταλγίας και είναι αυτή που αναγκάζει το Θεό να σπείρει από τον ουρανό πλούσια τον θεϊκό Του έρωτα και να γίνει ένα ο Θεός και ο άνθρωπος. Όταν γίνεται αυτό οι άγγελοι χαίρονται, πανηγυρίζουν! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά των αγγέλων, όταν βλέπουν μέσα σε μια ψυχή, που με εντολή του Θεού παρέλαβαν στα δυο τους χέρια, να ζει ο αγαπημένος τους Βασιλιάς!

Οι Άγγελοι ευφραίνονται τόσο πολύ με τους ύμνους αγάπης μας στο Θεό, που σταματούν την δικιά τους δοξολογία, για να τους ακούσουν!

Κάθε φορά που η ψυχή  αποφασίζει με ταπείνωση και με αγάπη στο Θεό να προσευχηθεί, γίνεται αυτό ακριβώς που γίνεται και με εσάς τις μάνες.
Μια φορά λοιπόν είχα πάει σ’ ένα σπίτι. Άρεσε πολύ η μουσική στη μάνα και με τα τραγούδια της νανούριζε το μωρό της. Αλλά και όταν ήταν ξύπνιο συνέχιζε τα τραγούδια της και εύφραινε το παιδί της. Ξαφνικά λοιπόν άρχισε το μικρό παιδί της να τραγουδάει και αυτό, ξέρετε αυτό το ψέλλισμα το παιδικό. Σταμάτησε η μάνα το τραγούδι και μου λέει: «Άκου το τι ωραία που τραγουδάει»! Δεν ήταν καμιά μεγάλη χορωδία, ούτε καμιά  μεγάλη μουσική, όμως το τραγούδι του μωρού της, φάνταζε τόσο γλυκό, τόσο ωραίο, που εκστατική το άκουγε από το ίδιο το παιδί της. Σε κάποια στιγμή με έκπληξη έβλεπα τα μάτια της να βουρκώνουν από χαρά για το μωρό της και είπα: «Αυτή είναι η μάνα που χαίρεται με το παραμικρό τραγούδι του παιδιού της»!
Ακριβώς το ίδιο γίνεται και στον ουρανό. Κάθε φορά που εμείς σωπαίνουμε, έχετε την αίσθηση ότι οι άγγελοι σωπαίνουν; Λάθος, οι άγγελοι πάντα δοξολογούν και υμνολογούν τον Βασιλιά τους, γιατί πάντα μέσα στην καρδιά τους υπάρχει μόνο ένα όνομα, ο Ιησούς, μόνο μια μορφή, του αγαπημένου τους Βασιλιά Ιησού, που ήλθε για να φανερώσει με τη σταυρική Του θυσία αυτήν την υπέρλαμπρη αγάπη του ίδιου του Θεού στο σπλάχνο Του.
Ξέρετε όμως πότε σταματούν το τραγούδι τους; Όταν δουν αυτές τις ψυχές που έχουν αναλάβει στα χέρια τους να καθοδηγήσουν στον ουρανό, να γονατίζουν και εκεί να αρχίζουν να αναπέμπουν ύμνους αγάπης στο Θεό. Τόσο πολύ τους ευφραίνει αυτή η προσευχή των ανθρώπων, που σταματούν το δικό τους το τραγούδι! Σταματούν την δική τους ψαλμωδία, για να ακούσουν την ψαλμωδία των παιδιών τους, γιατί σαν μάνες μας προσέχουν. Είμαστε τα παιδιά των αγγέλων, γι’ αυτό και ο Θεός θέλει να ζήσουμε αγγελική ζωή! Ποιά είναι η πιο μεγάλη χαρά ενός παιδιού; Όταν ξέρει ότι η μάνα του είναι γλυκιά, όταν ξέρει ότι ο πατέρας του είναι πολύ καλός. Τότε το παιδί, δεν θα θέλει να μοιάσει στην μάνα και στον πατέρα του; Ναι.
Αυτό ακριβώς είναι, να ξέρεις ότι ο ίδιος ο Θεός σου έδωσε τους πιο γλυκούς φύλακες στη ζωή σου, να σε αγκαλιάζουν, να σε φυλάνε και να σε προστατεύουν.

Όταν εμείς κοιμόμαστε, οι άγγελοι γονατιστοί δίπλα μας
προσεύχονται για μας στον ουράνιο Πατέρα μας

 Νομίζετε όταν εσείς κοιμάστε, ότι ο άγγελος σας λείπει;
Κάποτε όταν ήμουν πιο πιτσιρικάς, είχα βρεθεί σε ένα σπιτάκι εδώ στη Ρόδο κοντά στον Άγιο Νικόλαο, όχι στο μεγάλο ναό του Αγίου Νικολάου, αλλά σ’ ένα άλλο μικρό παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου κοντά στην ψαροπούλα. Εκεί έμενε μια γνωστή μου οικογένεια και πήγαινα τακτικά. Μ’ αγαπούσαν και τους αγαπούσα και εγώ. Αυτή η οικογένεια είχε ένα πολύ μικρό παιδάκι. Μια μέρα λοιπόν που το παιδάκι ήταν στο κρεβατάκι του, του έλεγα μερικές ιστορίες για τον Άγγελο του. Ξέρετε τι γύρισε το παιδί και μου είπε; «Εγώ τον βλέπω τον άγγελο μου». Προσπάθησα να μην εκφράσω την έκπληξη μου, να μην την καταλάβει το παιδί, για να ακούσω περισσότερα. Το ρώτησα στη συνέχεια: «Που τον βλέπεις;» «Κάθεται εκεί στα πόδια μου», μου απάντησε με απλότητα. «Και τι σου λέει;» τον ξαναρώτησα. «Μου χαμογελά γλυκά κι εγώ του χαμογελώ», μου απάντησε. «Εσύ, τον αγαπάς;» «Πάρα πολύ! Μ’ αρέσει!»
Μου είπε τόσα πράγματα για τον άγγελο του, που πιστέψτε με, σηκώθηκα γιατί καθόμουνα ακριβώς εκεί που καθόταν ο άγγελος στα πόδια του. Κάθισα δίπλα του έχοντας το αίσθημα ότι πράγματι ο άγγελος του πάντα ήταν δίπλα και σε αυτό το παιδάκι, αλλά και σε όλους μας. Μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι δεν τον ξαναείδε, γιατί το είχε πει και σε κάποιους άλλους. Καμιά φορά τελικά τα ωραία πράγματα μάλλον πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας.
Μου έκαναν φοβερή εντύπωση αυτά που μου είπε το μικρό αυτό παιδάκι. Ήταν η γλυκιά επιβεβαίωση αυτών που άκουγα, αυτών που ένιωθα, αυτών που έβλεπα, αυτών που μου αποκαλύπτονταν.
Θέλω να ξέρετε ότι αυτό το φτερωτό γλυκό πλασματάκι έχει τέτοια μητρική αγάπη, έχει τέτοια θεϊκή αγάπη, έχει τέτοιον έρωτα πραγματικά παρμένο μέσα από την καρδιά του Θεού Πατέρα, που τον παίρνει από κει και μας τον δίνει σ’ εμάς και μας φυλάει. Όταν εμείς λοιπόν είμαστε ξαπλωμένοι, όταν εμείς κοιμόμαστε, αυτός είναι γονατισμένος δίπλα και προσεύχεται για μας στον ουράνιο Του Πατέρα. Εξάλλου που αλλού θα μπορούσε να μιλήσει εκτός από τον Βασιλιά Θεό του;

Οι πληγές του αγγέλου μας

Δεν μπορείς να φανταστείς όμως την χαρά αυτού του γλυκού πλάσματος, όταν εσύ αποφασίζεις να προσέχεις αυτά που σκέφτεσαι, τους λογισμούς σου. Τότε ευλογούν το κεφάλι μας, για να έχουμε πάντα καλούς λογισμούς.
Πόσο θλίβονται όμως όταν λογισμοί παράξενοι, απρεπείς και άσχημοι μπαίνουν στον νου μας. Λες και πληγώνονται. Είναι σαν την μάνα που πληγώνεται όταν βλέπει το παιδί της και κάνει άσχημες χειρονομίες και λέει άσχημα πράγματα που την ντροπιάζουν. Όταν εμείς βάλουμε άσχημα πράγματα στον νου μας, σαν ντροπιασμένο απομακρύνεται το αγγελάκι από την ψυχή μας.
Αλλά η μεγαλύτερη του πληγή είναι όταν δεν προσέχουμε ακόμα και το σώμα μας. Γιατί την ώρα που εμείς ατιμάζουμε το σώμα μας με χίλια δυο λαθάκια, ξέρετε εκείνο τότε τι κάνει; Γονατίζει! Είναι από τις λίγες φορές που γονατίζει, κρύβει το κεφάλι του μέσα στα χέρια του και προσπαθεί να ενώσει τα δάκρυα τα δικά του με την λύπη του ίδιου του Θεού Πατέρα του και Τον ικετεύει να μην εγκαταλείψει το πλασματάκι που του έχει χαρίσει στα χέρια του! Γιατί βλέπει ότι ο πόλεμος αυτός που γίνεται δεν σημαίνει ότι πάντα είναι από την ψυχή, επειδή δηλαδή μονάχα η ίδια ψυχή το θέλει, αλλά γιατί οι ίδιοι οι δαίμονες έπεισαν την ψυχή να το θέλει. Φοβούνται την κυριαρχία του σατανά πάνω σε μια ψυχή.
Γι’ αυτό και οι Άγγελοι συνέχεια προσεύχονται πολύ να μας απαλλάσσει ο Θεός Πατέρας από αυτήν την επίδραση των δαιμόνων που βρίσκονται δίπλα μας.

Οι εντολές που δίνει ο Θεός Πατέρας στον άγγελο μας

Πολλές φορές διερωτόμουνα, εφ’ όσον έχουμε τον άγγελο δίπλα μας, γιατί να κάνουμε τόσα λάθη και να έχουν τέτοια δύναμη οι δαίμονες πάνω μας; Γιατί απλούστατα όταν ο Θεός δίνει σ’ έναν άγγελο μια ψυχή του λέει: «Θα Μου την προσέχεις και θα Μου την παραδώσεις ξανά μέσα στα ίδια Μου τα χέρια». Γι’ αυτό ο άγγελος που του δίνεται μια ψυχή δεν την εγκαταλείπει ποτέ μέχρι την ώρα που θα βγει η ψυχή από το σώμα του ανθρώπου και θα την παραδώσει ξανά στα ίδια τα χέρια του Θεού και Εκείνος θα αποφασίσει που θα πάει η ψυχή.
          
  Ξέρετε τι εντολές δίνει ο Θεός Πατέρας στον άγγελο μας;  «Σου δίνω εντολή να προστατεύεις την ψυχή αυτή, με την ίδια αγάπη που έχω Εγώ γι’ αυτήν την ψυχή, με την ίδια λατρεία που έχω Εγώ γι’ αυτήν την ψυχή, με την ίδια μητρική στοργή που έχω Εγώ γι’ αυτή την ψυχή, με την ίδια εμπιστοσύνη που έχω Εγώ σαν Πατέρας σε αυτή την ψυχή, αλλά δεν σου επιτρέπω, λέει στον άγγελο μας, να ανακατεύεσαι στις αποφάσεις αυτής της ψυχής.

Σου χαρίζω αυτήν την ψυχή, για να της μιλάς, άγγελε Μου, συνέχεια μέσα από την συνείδηση της. Σου χαρίζω αυτήν την ψυχή για να πλημμυρίζεις την καρδιά αυτού του παιδιού με τον θεϊκό Μου έρωτα και να ξέρει ότι αυτό είναι που είναι αρεστό σ’ Εμένα. Σου χαρίζω αυτήν την ψυχή, για να την βοηθήσεις μέσα από τα δικά σου γλυκά ερωτόλογα, που πάντα είναι δοξολογία για Μένα και κείνη το ίδιο να κάνει. Να τα φυτεύεις στο στόμα αυτού του παιδιού που σου χαρίζω, για να Με δοξολογεί.
Όμως δεν σου επιτρέπω να επεμβαίνεις στη ζωή του, παρά μόνο καθοδηγητικά και προστατευτικά, γιατί θέλω η ψυχή που σου παραδίνω μόνη της να αποφασίσει σε ποια αγκαλιά θα μπει. Θέλω από μόνοι τους οι άνθρωποι να αποφασίζουν με την δική τους θέληση αν θέλουν να μπουν μέσα στην καρδιά την δικιά Μου, του Θεού και Πατέρα τους, ή μέσα στην αγκαλιά του Εωσφόρου, του δυνάστη και βορβόρου. Θέλω μόνες τους οι ψυχές να αποφασίζουν».
Γι’ αυτό οι Άγγελοι μας δεν έχουν την απόλυτη εξουσία πάνω μας. Μόνο όταν εμείς τους την δίνουμε την έχουν. Λέει ο Θεός Πατέρας στον Άγγελο: «Όταν όμως η ψυχή σε αναζητεί και σε φωνάζει, βοήθησε την. Τότε θα στέκεσαι δίπλα και θα διώχνεις τους δαίμονες. Εάν δεν σε αναζητήσει, αν δεν σε φωνάξει, εάν δεν θελήσει να κρατήσει το χέρι σου, τότε θα αφήνεις την ψυχή μόνη της να περνάει μέσα από εκείνους τους διαδρόμους της θλίψης για να ταπεινώνεται».

Δείτε με τι σοφία ο Θεός έδωσε τις εντολές Του στους αγγέλους. Βλέπεις ότι η αγάπη είναι κάτι που με την θέληση σου την δίνεις. Με το ζόρι θα αναγκάζεις τον άντρα σου να σ’ αγαπά; Με  το ζόρι θα αναγκάζεις την γυναίκα σου να σε λατρεύει; Αν θέλει σε λατρεύει, αν δεν θέλει δεν το κάνει. Εσύ τι θα ήθελες, με το ζόρι να σε αγαπά κάποιος ή με την θέληση του; Εσείς τι λέτε; Με  την θέληση του.
Επομένως το ίδιο ακριβώς ζητάει και ο Θεός, θέλει με την θέληση μας να Τον αγαπάμε και με την θέληση μας να Τον λατρεύουμε. Γι’ αυτό και δίνει πιο μεγάλη εξουσία στον άγγελο μας όταν εμείς του το ζητήσουμε. Όταν δεν του το ζητήσουμε προσπαθεί μονάχα με απλά μέσα να μας βοηθήσει. Με το να μας αφυπνίζει μέσα από την συνείδηση, με το να φτερουγίζει δίπλα μας και να μας λέει: «Παιδί μου, μην το κάνεις αυτό το κακό». Ή πάλι να χαίρεται γιατί νιώθουν και χαρά όταν κάνουμε ένα καλό. Αυτό το φτερούγισμα της χαράς, τι νομίζετε ότι είναι; Μονάχα δικό μας είναι; Όχι, είναι το αγγελικό φτερούγισμα της χαράς μέσα μας!

Ξέρετε τι κάνει ο άγγελος μας, όταν του ζητήσουμε βοήθεια;

Όταν οι άγγελοι δουν ότι μια ψυχή τους ζητάει βοήθεια και λέει: «Άγγελε μου, βοήθησε με», ξέρετε τι κάνουν; Βρίσκουν οι άγγελοι όλους εκείνους τους αγίους που ο καθένας έχει και από ένα χάρισμα, ένας άγιος έχει ένα χάρισμα, ο άλλος το άλλο, ο άλλος το παρ’ άλλο, τους φωνάζουν για να βοηθήσουν  την ψυχή που αυτοί επιτροπεύουν και προστατεύουν. Γι’ αυτό και οι άγιοι λατρεύουν τους αγγέλους. Κανένας άνθρωπος ποτέ δεν κατάλαβε την αξία των αγγέλων! Ξέρετε πότε την κατάλαβαν; Όταν ανέβηκαν στον ουρανό και είδαν να τους υποδέχονται μυριάδες άγγελοι, οι άγγελοι των ψυχών μας. Εκεί τους αποκαλύφθηκε από το Θεό πόσο οι άγγελοι λατρεύουν την ψυχή μας, πόσο την προστατεύουν, πόσο μας αγαπάνε, πόσο μας στηρίζουν, πόσες φορές μας έχουν γλυτώσει από χίλια δυο κακά, γιατί οι άγγελοι φέρνουν τους αγίους κοντά μας. Οι άγγελοι κατεβάζουν την αγάπη του Θεού Πατέρα στην ψυχή που προστατεύουν. Όλοι οι άγιοι στον ουρανό αναγνώρισαν το μεγαλείο της λατρείας που μας έχουν οι άγγελοι.
Στον ουρανό έμαθαν ότι οι άγγελοι μας αγαπούν τόσο πολύ, όσο κανείς άλλος εδώ στη γη. Μόνο εμείς ίσως υποθετικά, ίσως νοσταλγικά, ίσως κάποιοι άνθρωποι και εμπειρικά να φωνάζουμε τον άλλον, όταν είναι δίπλα μας πιστός: «Σωστός άγγελος είναι αυτός! Σαν άγγελος στέκεται δίπλα μου». Τι σημαίνουν αυτά τα λόγια που λέμε εμείς; Είναι αυτά που πολλές φορές νιώθει η ψυχή, αλλά δεν τα ξέρει το σώμα. Είναι αυτά που βλέπει η ψυχή, αλλά που δεν τα βλέπει το σώμα. Είναι αυτά που ζει η ψυχή, αλλά το σώμα δεν τα γνωρίζει.

Ο ενθουσιασμός των Αγγέλων

Όμως δεν πρέπει να παραλείψω να σας μιλήσω για τον ενθουσιασμό των Αγγέλων. Ξέρετε ποιος είναι; Όταν βλέπουν μια ψυχή να λατρεύει το Θεό και να αγαπά τον Βασιλιά της. Τότε σταματούν το δικό τους τραγούδι, σταματούν την δική τους υμνωδία και ακούνε την ψαλμωδία του σπλάχνου του Θεού! Τόσο πολύ τους ευφραίνει αυτό το τραγούδι που νομίζουν και έχουν την αίσθηση ότι είναι πιο μελωδικό και από το δικό τους το τραγούδι. Έχει τέτοια ευωδία αυτό το τραγούδι που συγκεντρώνονται και άλλοι άγγελοι άλλων ψυχών για να ακούσουν το τραγούδι αυτής της ψυχής! Συγκεντρώνονται από την χαρά των αγγέλων ακόμα και οι ίδιοι οι άγιοι που βλέπουν τους αγγέλους να πανηγυρίζουν τόσο πολύ για μια ψυχή.
Δεν έχετε ποτέ φανταστεί αυτά τα λόγια που είπε ο Χριστός: «Χαρά γίνεται ενώπιων των αγγέλων του Θεού επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι» (Λουκ. ιε΄10). Δηλαδή, χαρά γίνεται στους ουρανούς, με την παρουσία αγγέλων του Θεού, για έναν αμαρτωλό που μετανοεί. Φανταστείτε τώρα για μια ψυχή που μετανιώνει και  έρχεται μετά στον ουρανό τι χαρά παίρνουν οι άγγελοι!
Δείτε όμως τώρα κάτι άλλο, τον απόλυτο ενθουσιασμό των αγγέλων. Τι χαρά παίρνουν οι άγγελοι, όταν αυτή η ψυχή, όχι απλώς μετανοεί, αλλά είναι ερωτευμένη με τον ίδιο το Θεό. Το πανηγύρι αυτό δεν έχει όριο! Δεν περιγράφεται! Δεν υπάρχουν λόγια να τα γράψεις!
Γι’ αυτό και στο πανηγύρι του θεϊκού έρωτα που γίνεται μέσα σε μια ψυχή, που σηκώνει τα χέρια της στον ουρανό για να προσευχηθεί στον ουράνιο του Πατέρα, σαν το μωρό στην μάνα του, τότε μαζεύονται όχι απλώς οι άγγελοι των άλλων ψυχών, αλλά και πολλοί άγιοι που θέλουν να ακούσουν αυτό το μελωδικό τραγούδι. Είδες καμία φορά που λέμε: «Θα έλθει ο τάδε τραγουδιστής και θα τραγουδήσει». Τι κάνουνε τότε; Μαζεύετε πάρα πολύ κόσμος.
Το ίδιο γίνεται και εδώ, όταν γονατίζουν ψυχές ευλαβικές, που θέλω να είστε εσείς αυτές οι ευλαβικές ψυχές και όλα τα σπλάχνα του Θεού, να ξέρετε το τραγούδι της αγάπης του έρωτα που βγαίνει από την ψυχή σας συγκεντρώνει την προσοχή και την χαρά όλου του ουρανού!

Τα δάκρυα, η λύπη και ο πόνος του Αγγέλου

Το ίδιο όμως αντίθετα συγκεντρώνει την πληγή του ουρανού, όταν ένα παιδί, ένα σπλάχνου του Θεού, αρχίζει να απομακρύνεται από το Θεό, τον Πατέρα του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα δάκρυα, την λύπη και τον πόνο του αγγέλου. Είναι ακριβώς όπως τα δάκρυα τα δικά σας, όταν βλέπετε το παιδί σας να φεύγει από το σπίτι σας. Είναι όπως ο πόνος ο δικός σας που ξημεροβραδιάζεστε μέσα στην θλίψη και στα δάκρυα, όταν βλέπετε ότι το παιδί σας αντί να είναι σεμνό, έχει καταντήσει άτιμο. Όταν από φρονιμάδα που εσείς θα θέλατε να έχει, αυτό έχει αφροσύνη. Όταν από αγνότητα που είχε, τώρα απέκτησε πάρα πολύ πονηριά. Όταν από την καθαρότητα του σώματος που είχε, αυτό το παιδί διάλεξε την ακαθαρσία του σώματος. Όταν αντί της αγάπης και της στοργής σας, βρίσκεται μακριά και κάνει του κόσμου τα λάθη και γίνεται ηδονιστής, φιλάργυρος, ναρκομανής καταστροφέας, βιαστής. Πείτε μου, πως θα νιώθατε εσείς σαν μάνες; Μεγάλη λύπη. Ακριβώς τα ίδια πράγματα νιώθει και ο άγγελος μας.
Αλλά η χειρότερη πληγή του αγγέλου, ξέρετε ποια είναι; Όταν με αφέλεια το σπλάχνο του Θεού, αντί να χρησιμοποιεί εκείνα τα σύμβολα που ανοίγουν τις πύλες του ουρανού, καταφεύγει σε αδιέξοδα.

Άγγελοι αποκαλύπτουν τις τρεις δυνάμεις του ανθρώπου
για τα έσχατα χρόνια που ξεκίνησαν

Τι χρειάζεται για να μπεις μέσα στο σπίτι σου; Την πόρτα απλά να ανοίξεις. Ένα κλειδί να το βάλεις στην πόρτα, να ανοίξεις και να μπεις μέσα. Αυτά τα κλειδιά είναι πολύ σημαντικά. Που είναι ασφαλισμένο ένα ολόκληρο σπίτι όταν φεύγετε; Πάνω σε ένα κλειδί. Αυτό δεν είναι; Για φανταστείτε λοιπόν τι δύναμη έχει αυτό το κλειδί, όταν το χρησιμοποιείς σωστά και πόση  δύναμη έχει να έχεις πάντα το κλειδί του Τιμίου Σταυρού πάνω σου.
Είναι αυτό που θα γίνει τώρα στα έσχατα, όσοι δεν θα κάνουν σωστά το σημείο του Τιμίου Σταυρού και δεν θα ασφαλίζουν την ψυχή τους με την Θεία Κοινωνία θα υποφέρουν πάρα πολύ. Σας το είπα αυτό πολλές φορές. Τόσο πολύ θα υποφέρουν, που θα χάνονται ψυχές!
Η δύναμη τώρα του ανθρώπου για τα έσχατα χρόνια που ξεκίνησαν, είναι τρία πράγματα. Σας το είπα και άλλες φορές, όταν δείτε αυτόν τον Πάπα να τον διώχνουν και  να έρχεται ο επόμενος, ξεκίνησε η διαδικασία του Ψευδοπροφήτη που θα συνοδεύεται  πάντα αυτή η περίοδος με μια αλυσίδα φυσικών γεγονότων, που θα αλλάξουν την δομή της γης. Το ξαναλέω, θα συνοδεύεται αυτή η αλλαγή του ερχομού του Ψευδοπροφήτη με μια αλυσίδα φυσικών φαινομένων, που θα αλλάξουν την δομή της γης. Δεν θέλω να πω τι θα συμβεί για να μην πανικοβληθείτε, αλλά θέλω να σας πω, πως θα προφυλαχτείτε εσείς από αυτά τα κακά.
Το ένα είναι το σημείο του ζωοποιού Σταυρού και να το κάνετε σωστά. Θα έλθει στιγμή που όποιος δεν θα το κάνει στα τρόφιμα, θα τρώει και θα πεθαίνει! Θα τα δείτε αυτά, κοντά είναι ο καιρός. Θα δείτε όμως το ίδιο τρόφιμο να το τρώει ο άλλος που θα κάνει το σημείο του Σταυρού και δεν θα πεθαίνει. Ο ένας θα πίνει νερό με την απιστία του και θα αρρωσταίνει και ο άλλος θα σταυρώνει το ίδιο το νερό και θα μετατρέπεται σε αγιασμό!
Αλλά το μεγαλύτερο θα είναι η θεία Κοινωνία! Μέσα από την Θεία Κοινωνία θα διακρίνετε, αν αυτό που βλέπετε είναι από το Θεό ή είναι από τον διάβολο, αν είναι φυσικό ή αν είναι δαιμονικό. Μέσα από την Θεία Κοινωνία θα παίρνουν δύναμη οι άνθρωποι για να αντέξουν αυτά που θα γίνονται τότε. Όσοι δεν θα τα υπολογίσουν αυτά και θα τα κοροϊδέψουν, ένα μόνο θα σας πω, ότι ο ίδιος ο δαίμονας θα τους κοροϊδεύει σε τέτοιο φοβερό σημείο, που θα νιώθουν την ιαχή του, θα νιώθουν αυτό το σατανικό του γέλασμα μέσα στην ψυχή τους. Γι’ αυτό σας ικετεύω, το σημείο του Σταυρού να το κάνετε σωστά και να έρχεστε να μεταλαβαίνετε.
Και το πιο βασικό, να μην ξεχνάτε ότι είσαστε τα παιδιά του Θεού και ότι ο Θεός είναι ο  Πατέρας και η Μαμά σας. Τι είναι ο Θεός για σας; Πατέρας και Μάνα! Αυτό είναι που θα δίνει δύναμη στους αγγέλους να μας βοηθάνε, γιατί υπάρχουν άγγελοι των ψυχών, αλλά και άγγελοι των σπιτιών!

Μια φορά διερωτόμουνα για ένα σπίτι πως φυλάγεται. Και οι άγγελοι μου αποκάλυψαν αυτό το πράγμα, ότι σε όσα σπίτια υπάρχουν προσευχές και οι άνθρωποι είναι πιστοί, ο Θεός εκτός από τους αγγέλους που σας δίνονται για να φυλάνε τις ψυχές σας, δίνονται και άγγελοι που φυλάνε τα σπίτια σας! Και μου έλεγε για ένα σπίτι συγκεκριμένο πόσοι άγγελοι το φυλάνε. Επίσης μας αποκάλυψε και για άλλα σπίτια που οι άγγελοι τα φυλάνε, για εκείνο, για το άλλο, για το παρ’ άλλο και εξεπλάγην από την αγάπη του Θεού, που μέσα από τους αγγέλους προστατεύει τα σπίτια μας!

Άγγελοι αποκαλύπτουν τα σύμβολα της δυστυχίας
που κατεβάζουν μια ψυχή στον Άδη!

Αλλά πόσο όμως μένουν ανυπεράσπιστα τα σπίτια εκείνα που μέσα σ’ αυτό υπάρχουν δυο κακά! Ποιο είναι το πρώτο κακό; Η περιφρόνηση στο Θεό και στα θρησκευτικά καθήκοντα. Αυτή η κοροϊδία που λέμε: «Εντάξει γυναίκα, εσύ πήγαινε στην Εκκλησία προσευχήσου, παράτα με εμένα». Αυτό το κάνουν συνήθως οι άντρες. Είναι ο έξυπνος αυτός! Είναι ο σοφός αυτός! Είναι αυτός που λέει ότι ξέρει τα πάντα, τα του ουρανού και τα της γης! Αυτόν τον άνθρωπο τον κοροϊδεύει ο διάβολος τόσο πολύ, που γίνεται αυτό που είχε συμβεί σε κάποιον που πέθανε και παρακάλεσα την προστάτιδα μου Αγία να τον προστατεύσει και αυτόν από τα τελώνια. Κι εκείνη μου είπε ότι δεν της επετράπη από το Θεό να προστατεύσει αυτή την ψυχή, γιατί ήταν ήδη πνευματικά νεκρή από αυτήν τη γη! Και ήταν πνευματικά νεκρή για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί περιφρονούσε και κορόιδευε ότι ήταν θεϊκό και δεύτερον επειδή ποτέ δεν είχε έλθει με ευλάβεια να πάρει το Σώμα και το Αίμα του Γιού του Θεού.
Επειδή τον τυραννούσαν τόσο πολύ οι δαίμονες, ικέτευε να κάνω θείες Λειτουργίες. Εγώ έχω ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό να κάνω σαρανταλείτουργα για αυτήν την ψυχή, γιατί εάν δεν προσευχηθούν οι δικοί του άνθρωποι και πολύς κόσμος, αλλά και εμείς με τις θείες Λειτουργίες, μετά από σαράντα μέρες θα παραδοθεί η ψυχή του πλήρως στην εξουσία του δαίμονα, στον Άδη. Ικέτευε να προσευχηθούμε πάρα πολύ! Να φανταστείτε ότι σφυροκοπούσαν συνέχεια στον νου μου τα λόγια που έλεγε στα παιδιά του: «Παιδιά μου, αλλάξτε ζωή, για να μην υποφέρετε αυτό που εγώ τώρα υποφέρω». Ποιοι όμως θα τα πιστέψουν αυτά;

Οι άγγελοι λοιπόν ζούνε την τραγωδία τους, όταν η ψυχή φύγει μακριά από το Θεό, μακριά από την αγκαλιά του Θεού και χρησιμοποιεί αντί τα σύμβολα της ευλογίας που ανοίγουν τις πύλες του ουρανού, τα σύμβολα της δυστυχίας που κατεβάζουν μια ψυχή στον Άδη.
Ποια είναι αυτά τα σύμβολα; Χθες τυχαία μπήκα να δω τα email μου στο internet και είδα ένα έκτακτο γεγονός στις ειδήσεις, ότι σε κάποια μέρη του κόσμου πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν με τατουάζ το 666! Το γράφουν πάνω τους! Και έδειχνε γυναίκες, μικρά παιδιά, νέους, μεγάλους και βάζανε στα μπράτσα τους, στα πισινά τους, στα πόδια τους, στην πλάτη τους αυτό το σύμβολο! Να ξέρετε ότι αυτοί οι ίδιοι πολιτογραφήθηκαν στην εξουσία του σατανά από μόνοι τους. Αναγνωρίζουν ότι ο σατανάς είναι ο κυρίαρχος, ο κύριος τους!
Αλλά όμως χωρίς να το καταλαβαίνουν τα παιδιά υπεισέρχονται στην διαδικασία της μεταφοράς της ψυχής τους από την αγκαλιά του Θεού, στην αγκαλιά του Εωσφόρου μέσα από κάποια άλλα σύμβολα που δυστυχώς δεν τους δίνουν σημασία ούτε τα ίδια τα παιδιά, αλλά ούτε και οι γονείς. Ένα παράδειγμα: Ξέρετε τι γίνεται όταν φοράτε στα παιδιά φανέλες που έχουν μπροστά νεκροκεφαλές, που έχουν μορφές του Εωσφόρου, που έχουν διάφορα κακά σύμβολα; Σε μια άλλη αποκάλυψη ενός αγγέλου μας έλεγε πόσο ήδη λυπάται που με αυτές τις πράξεις οι ψυχές των παιδιών αρχίζουν και εγκλωβίζονται μέσα στα δυναστικά χέρια του Εωσφόρου! Για όλα αυτά τα παιδιά και τις χαμένες ψυχές χρειάζεται εμείς να προσευχόμαστε πάρα πολύ.
Αυτή είναι η πληγή των αγγέλων, όταν τα παιδιά που τους παραδόθηκαν για να  προστατέψουν, τώρα από μόνα τους επιλέγουν την αγκαλιά του Εωσφόρου…

Όταν φωνάζετε τον άγγελο σας να σας προστατεύει σε κάθε στιγμή, τότε του δίνετε απόλυτη εξουσία να πολεμά τον Εωσφόρο και τους δαίμονες του!

Το να μιλάς για τους αγγέλους, θα είχα τόσα να σας πω, αλλά βλέπω και την ώρα να περνάει και εσάς να αδημονείτε λιγάκι και να κουράζεστε. Θα τα ξαναπούμε όμως και άλλη φορά. Εκείνο όμως που θέλω τώρα να σας παρακαλέσω είναι, από σήμερα να αγαπάτε τον άγγελο σας. Από σήμερα να τον βάζετε δίπλα σας και να τον φωνάζετε: «Άγιε άγγελε του Θεού, φύλαγε την ταπεινή μου την ψυχή». Από την ώρα που θα το κάνετε, δίνετε απόλυτη εξουσία στον άγγελο σας να επεμβαίνει και να  πολεμά τον Εωσφόρο και τους δαίμονες.
Μια φορά είχε συμβεί ένα τέτοιο γεγονός σ’ ένα σπίτι. Μου το διηγήθηκε ένας πνευματικός, που είχε μάτια δυνατά ενόρασης γιατί λάτρευε πολύ το Θεό. Πήγε να επισκεφτεί κάποιους ευσεβείς φίλους του σ’ ένα σπίτι που τον κάλεσαν σε γεύμα. Έκαναν την προσευχή τους και κάθισαν να φάνε. Ξαφνικά αυτός ο πνευματικός έβλεπε με τα μάτια του πράγματα που δεν έβλεπαν οι άλλοι. Γύρω από το τραπέζι να στέκονται οι άγγελοι των ψυχών τους που τους προστάτευαν και να ευλογούν το φαγητό τους, να ευλογούν τα λόγια τους και να χαίρονται! Αλλά δεν του επιτράπηκε να εκφράσει αυτά που έβλεπε άχρι καιρού, έτσι του είπε ο άγγελος του.
Σε κάποια στιγμή λοιπόν χτύπησε το κουδούνι. Είχε έλθει απροσκάλεστος κάποιος γνωστός τους φίλους, ο οποίος όμως δεν ήταν ευσεβής και αυτό φαίνεται από το παρακάτω γεγονός. Ξέρετε τι είδε αυτός ο πνευματικός; Την ώρα που άνοιξαν την πόρτα για να μπει ο φίλος τους, τον έβλεπε τόσο άσχημο που ανατρίχιασε και στο πέρασμα του πήγαν να μπουν μέσα στο σπίτι και οι δαίμονες των παθών που τον ακολουθούσανε! Τα έχασε σε μια στιγμή και τότε ξέρετε τι είδε; Οι Άγγελοι των ψυχών που προστάτευαν τους ευσεβείς ανθρώπους, απωθούσαν τους δαίμονες να μην μπουν μέσα στο σπίτι! Τελικά τα κατάφεραν, μπήκε μονάχα αυτός ο δυστυχισμένος. Του έκανε φοβερή εντύπωση η δύναμη που έχουν οι άγγελοι να απωθούν τους δαίμονες! Αλλά ξέρετε και τι τους συμβούλευσε μετά; Να μην βάζουν εύκολα στο σπίτι τους τον οποιονδήποτε, αλλά να κάνουν τον σταυρό τους όταν πρόκειται να μπει κάποιος μέσα και να ζητούν την βοήθεια των αγίων και των αγγέλων, γιατί πολλές φορές στα σπίτια μας συμβαίνουν παράξενα πραγματάκια, που οφείλονται στην παρουσία δαιμόνων από κακούς ανθρώπους που μπαίνουν στα σπίτια μας.
Ανάλογα με την έκφραση του καταλάβαινε αυτός ο πνευματικός και το πάθος που είχε αυτός ο άνθρωπος. Κατάλαβε ότι ήταν ασεβής. Δεν μπορούσε να το περιγράψει. Έλεγε μονάχα αυτό που ένιωθε εκείνη την στιγμή και αυτό που έβλεπε ήταν δαίμονες να τον περιτριγυρίζουν. Ο ένας δαίμονας ήταν της βλασφημίας, πρέπει να ήταν βλάσφημος αυτός. Ο άλλος ήταν της ανηθικότητας, γιατί έφερε πάνω του ακάθαρτες πράξεις, που ντρεπόταν να τις διηγηθεί. Έλεγε αυτός ο πνευματικός ότι είναι φοβερό πράγμα όταν κάνεις παρέα με ανήθικους και βλάσφημους  ανθρώπους.

Αλλά το πιο χειρότερο από όλα, παιδιά μου, είναι αυτό που μου το διηγήθηκε ένας άλλος φίλος μου πνευματικός, όταν ο άνθρωπος εμπλακεί χωρίς να το καταλαβαίνει και ο ίδιος σε ομολογίες του σατανά, όπως είναι οι μάγισσες, όπως είναι οι μάγοι με τα σύμβολα τους. Το κακό που γίνεται στην ψυχή του ανθρώπου από αυτά τα σύμβολα, δεν μπορεί ο άνθρωπος να το φανταστεί. Αυτά είναι τα κλειδιά που ανοίγουν την καρδιά και την ψυχή του ανθρώπου και μπαίνουν μέσα οι δαίμονες!
Θυμάστε όταν ακούσαμε στο Ευαγγέλιο τον Χριστό να ρωτά τον δαιμονισμένο: «Ποιο είναι το όνομα σου;» Τι απάντηση του έδωσε; «Λεγεών»! Ολόκληρη λεγεώνα δαιμόνων ήταν μέσα στη ψυχή του!
Το ίδιο όμως γίνεται αντίθετα και στις ευλαβείς ψυχές, όταν ευλαβούνται και αγαπούν το Θεό. Τότε μέσα στην ψυχή του ανθρώπου που δοξάζει το Θεό μαζεύονται πλήθος αγγέλων και αγίων που προστατεύουν αυτήν την ψυχή! Και βλέπεις ο ένας είναι δαιμονισμένος και ο άλλος είναι θεοφορούμενος, αγγελοφορούμενος, αγιοφορούμενος. Το καταλαβαίνετε;

Το απόκρυφο μυστικό της Φάτιμα και η αποκάλυψη της
Υπερεκκλησίας των σατανικών ανθρώπων!

Γι’ αυτό σας ικετεύω, από σήμερα αλλάξτε ζωή! Αυτά που ξεκίνησαν τώρα, θα τα βλέπετε σε τέτοια μποφόρ, σε τέτοια ένταση, που εσείς δεν θα τα πιστεύετε. Θα είναι τόσο ραγδαία και εξελίξιμα όλα αυτά τα γεγονότα που ακολουθούν τον ερχομό του Ψευδοπροφήτη, ο οποίος θα προετοιμάσει την είσοδο του Αντίχριστου! Ο Αντίχριστος δεν θα έλθει τώρα, να το ξέρετε. Ο Αντίχριστος μονάχα για επτά χρόνια θα είναι ισχυρός στον κόσμο, αλλά τα υπόγεια και καταχθόνια έργα του, θα είναι μακροχρόνια και θα τα κάνουν οι οπαδοί του. Αυτός μόνο για επτά χρόνια θα είναι ισχυρός.
Όμως το μεγαλύτερο κακό έργο στις ψυχές, θα το κάνει αυτός που θα είναι αρχηγός Εκκλησίας και θα είναι ο Ψευδοπροφήτης. Η διαδικασία του Ψευδοπροφήτη ξεκίνησε και θα σημαδευτεί από αγανάκτηση της φύσης για τον ερχομό του, από αγανάκτηση της δημιουργίας του Θεού και όλα τώρα θα αρχίζουν να κουνιούνται, όλα θα σαλεύονται! Θα βλέπετε παράξενα πράγματα στην γη και στον ουρανό που θα μαρτυρούν τον ερχομό του Ψευδοπροφήτη και οι άνθρωποι σαν τους παλαβούς, σαν τους κοιμισμένους θα τρέχουν δυστυχώς από πίσω. Θα είναι τέτοια η κατάσταση, που αυτός ο Ψευδοπροφήτης που θα έλθει, θα αναστείλει τους παλιούς πνευματικούς νόμους, θα καταργήσει την σωστή διδασκαλία της Εκκλησίας και θα κάνει καινούργιους νόμους και μέσα από την βάση της Καθολικής Εκκλησίας θα επεκτείνει την επιρροή του και σε όλες τις υπόλοιπες Εκκλησίες μέσα από το παγκόσμιο συμβούλιο των Εκκλησιών, που όλοι θα θέλουν να μπουν για να φαίνονται δήθεν ενωμένοι, αλλά θα είναι όμως πραγματικά σατανοφορούμενοι!  
Μα δεν θα είναι  μόνο αυτό. Ξέρετε τι θα γίνεται; Θα επιτρέψει ο Θεός να δείξει την πονηριά του και εσείς δεν θα το καταλάβετε, γιατί πολλοί θα είναι οι ηγέτες που θα τον ακολουθήσουν.
Εδώ θα εφαρμοστεί και θα εκπληρωθεί το κρυμμένο πάρα πολύ δυνατά μυστικό της Φάτιμα! Ήταν η αποκάλυψη της Παναγίας σε κάτι παιδάκια στο χωριουδάκι Φάτιμα, που βρίσκεται στην Πορτογαλία. Τους είπε για τα επερχόμενα, αλλά τους αποκάλυψε επίσης και κάτι το οποίο δεν ήθελε μέχρι τώρα η Καθολική Εκκλησία να το δημοσιεύσει με τίποτα.
Ξέρετε ποιο ήταν το μυστικό αυτό; Αυτό τώρα θα αποκαλυφθεί, ότι ο σατανάς στα έσχατα χρόνια θα κυριαρχούσε πάνω στις ψυχές των ανθρώπων και ιδιαίτερα στους ηγέτες των κρατών, στους αρχηγούς των εθνών και θα κατάφερνε - εδώ είναι το απόλυτο μυστικό- να μπει μέχρι στην ανώτερη θέση στην Εκκλησία του Βατικανού, που άνθρωποι εκπαιδευμένοι από τον Εωσφόρο χρόνια τώρα καταλάμβαναν θέσεις κλειδιά μέσα στην καρδιά του Βατικανού, μέχρι να καταφέρουν μέσα από τα χρήματα που θα έχουν, μέσα από την εξουσία που θα έχουν, να κυριαρχήσουν παντού. Γιατί, θα το ξαναπώ αυτό, η Εκκλησία στηρίζεται πάνω στο θεσμό της υπακοής. Όταν ο Πάπας καταρρεύσει, θα καταρρεύσουν και οι αρχιερείς, γιατί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υπακοή σε αυτόν, θα  καταρρεύσουν και οι παπάδες, που είναι αναγκασμένοι να κάνουν υπακοή στους αρχιερείς, θα καταρρεύσει και ο κόσμος που ακολουθεί τους παπάδες. Αυτό θα γίνει.
Τώρα θα αποκαλυφθεί ότι κατάφερε ο Εωσφόρος να μπει στον πιο μεγάλο εκκλησιαστικό ηγέτη! Γι’ αυτό η φύση θα επαναστατήσει, ενώ αυτοί θα τα πηγαίνουν μια χαρά.
Θα δημιουργηθεί μια Υπερεκκλησιά, μια τέτοια μεγάλη Εκκλησία, η οποία θα αγκαλιάσει δήθεν στο όνομα του Ιησού όλους τους ανθρώπους! Θα χρησιμοποιούν το όνομα του Ιησού τόσο αφειδώς, που θα λες «βρε παιδί μου, τι ευσέβεια είναι αυτή που έχουν»! Μόνο για τον Χριστό θα μιλάνε, αλλά δεν θα εννοούν τον  δικό μας Χριστό, τον Ιησού, αλλά τον Χριστό το δικό τους, τον Αντίχριστο. Το καταλαβαίνετε;
Τότε αυτοί ξέρετε τι θα κάνουν;
Θα έχουν την απόλυτη στήριξη των πολιτικών ηγετών, διότι θα βοηθήσουν να θεσμοθετηθούν μέσα στους χώρους της Εκκλησίας πράγματα που ο ίδιος ο Θεός καταδίκασε. Θα δείτε να νομιμοποιούνται επίσημα πλέον οι ομοφυλόφιλοι και να σχολιάζονται θετικά γι’ αυτούς που έχουν το θάρρος να δείχνουν την διαφορετικότητα τους! Θα πείσουν τον κόσμο ότι και οι γυναίκες πρέπει να γίνονται δεσποτάδες! Ναι, σωστά ακούσατε, αν και το έχουν ήδη ξεκινήσει αυτό, αλλά τώρα θα πάρει και μεγαλύτερη διάσταση!

Ξέρετε πως θα πείσουν τον κόσμο ότι πράγματι αξίζουν αυτοί σαν Εκκλησία; Θα τους δοθούν πολλά χρήματα από τους ηγέτες, για να κάνουν πολλές φιλανθρωπίες. Θα κάνουν τόσες πολλές φιλανθρωπίες που θα λένε: «Καλά, ποιους κατηγοράτε; Αυτούς που είναι φιλάνθρωποι; Αυτοί που αγαπούν τους ανθρώπους;» Είναι όμως η πονηριά τους στη μέση. Θα χρησιμοποιήσουν τόσες καλοσύνες και θα κάνουν τόσα καλά πράγματα, που θα τρελαθούν οι άλλοι.

Αυτό θα είναι το μεγάλο μυστικό τους!
Αυτή θα είναι η Υπερεκκλησία των σατανικών ανθρώπων!
Τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο σχίσμα, η Εκκλησία θα χωρισθεί στη μέση. Δεν ξέρω τι εννοεί ο Θεός στη μέση. Λέει και για τους ορθόδοξους και τους προτεστάντες; Για τους Καθολικούς λέει σίγουρα. Φαίνεται ότι πολλοί θα τους ακολουθήσουν και τότε θα επεκταθεί ο διχασμός.

Επίλογος

«Σε όλους αυτούς τους κινδύνους, λέει ο Θεός, τώρα σας δίνω τους αγίους Μου και τους αγγέλους Μου, για να σας ανοίγουν τα μάτια και να βλέπετε αν αυτοί είναι του Θεού ή αν αυτοί είναι του Εωσφόρου. Μόνο οι άγγελοι σας θα σας βοηθούν και θα σας αποκαλύπτουν αυτό που εσείς δεν θα βλέπετε».
Γι’ αυτό σας ικετεύω, από σήμερα να επανέλθετε στην σωστή λατρεία του Θεού. Πιστέψτε το, εμπιστευτείτε το και χρησιμοποιείτε τους αγγέλους σαν την μεγάλη δύναμη σας!
Ξέρω ότι σας κούρασα, όμως για τρεις Κυριακές θα λείπω, θα είμαι κάπου αλλού, θα αντικαταστήσω ένα άλλον παπά σε μια Εκκλησία, γιατί θα λείπει εκείνος. Γι’ αυτό και σας τα είπα μαζεμένα.
Να ξέρετε ότι ξεκίνησε η διαδικασία της μεγάλης πτώσης, αλλά και του μεγάλου θεϊκού έρωτα! Από τώρα και στο εξής θα βλέπετε τρελά πράγματα, αλλά θα βλέπετε και ανθρώπους να λατρεύουν τον Θεό υπερβολικά.
Εύχομαι όλοι εσείς να είσαστε από τους ανθρώπους εκείνους, που με θεϊκό έρωτα θα λατρέψετε το Θεό και θα μπείτε μέσα στην καρδιά Του, γιατί μόνο εκεί θα ζήσετε ασφαλισμένοι.


Ο Θεός να σας ευλογεί όλους! Αμήν.


(Απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα πατρός Ελπιδίου Βαγιανάκη)


ΕΚΤΥΠΩΣΗ